Mijloace

LUPTA PENTRU VIATA este in orice moment disponibila in a oferi ajutor familiilor copiilor bolnavi de cancer

-traducerea documentelor medicale ;

-primirea, traducerea si transmiterea documentelor medicale traduse catre institutii medicale si prezentarea tuturor optiunilor de tratament, astfel incat parintii sa poata decide in cunostinta de cauza pentru copilul lor.

-comunicarea cu insitutiile medicale care au acceptat sa primeasca pacientul in functie de specificul fiecarei afectiuni neoplazice;

-mijloace logistice;

-asistenta in raport cu institutiile statului Italian;

-cazarea parintilor care insotesc pacientul in unitati locative destinate acestui scop;

-crearea si coordonarea campaniilor publice de mediatizare a cazurilor medicale.

LUPTA PENTRU VIATA lupta pentru cazuri medicale punctuale, pentru strangerea de fonduri destinate sprijinirii pacientilor aflati in nevoie pe tot parcursul tratamentului dar si pentru sprijinirea cercetarii europene in domeniul oncopediatriei.

LUPTA PENTRU VIATA urmareste sa le faca micilor pacienti sederea in spital cat mai usoara. O carte de colorat, un joc, o consola , un balon adus de un clovn sau o zana cu o bagheta magica , o aniversare sarbatorita in spital printr-o petrecere tematica pot face diferenta.

LUPTA PENTRU VIATA va crea evenimente menite sa reuneasca micii pacienti dar si familiile lor astfel incat fiecare sa inteleaga ca nu este singur intr-o tara straina.

LUPTA PENTRU VIATA intelege nevoile si limitarile unui pacient oncologic. Un copil supus chimioterapiei are de infruntat restrictii specifice . Imunitatea foarte scazuta, anemia, lipsa parului, dificultatile de deplasare sunt doar cateva dintre motivele pentru care un copil oncologic este practic izolat de restul copiilor de varsta lui. LUPTA PENTRU VIATA va lupta sa le explice tuturor ca un copil cu cancer nu trebuie marginalizat sau privit cu compasiune.